Seneste Nyheder

Friskfanget dansk stenbiderrogn i Kvickly og SuperBrugsen

coop

Pressemeddelelse 2. marts 2015

Første forårstegn:

Friskfanget dansk stenbiderrogn i Kvickly og SuperBrugsen

Nu er de første varer i Coops partnerskab med Thorupstrand Kystfiskerlaug på vej ud i butikkerne.

Det drejer sig om årets første stenbiderrogn, som fra 3. marts kan købes helt frisk i Kvickly og udvalgte butikker i SuperBrugsen og Dagli´Brugsen.

Coop har som led i sin mad-agenda, der handler om at udvikle dansk madkultur, sammen om Bedre Mad indgået en partneraftale med Thorupstrand Kystfiskerlaug, hvor visionen er at få mere friskfanget dansk fisk ud til danskerne og skabe en unik mærkevare inden for fisk.

”Vi tror på, at i takt med at danskerne får flere store smagsoplevelser med fisk, og vi gør det lettere og mere tilgængelig for dem, så vil interessen for frisk dansk fisk vokse,” siger kategorichef Micky Bach, Coop.

Stenbiderrogn fra Thorupstrand Kystfiskerlaug sælges i bøtter med 100 gram til 25 kr.

Stenbiderrogn – der også kaldes også dansk kaviar – landes hos Thorupstrand samme dag, som den bliver fanget, og straks efter landingen går processen i gang med at rense rognen, skylde den og salte den let, inden den straks efter sendes ud i butikkerne, vasket og saltet så den er klar til at spise.

Thorupstrand er Danmarks største kystlandingsplads. Det er en sammenslutning af fiskerfamilier, der køber fangstrettigheder i fællesskab.

Fra Thorupstrand drives naturskånsomt fiskeri med garn og snorrevod, men ikke trawl. Derfor er fisk fra Thorupstrand fanget uden at ødelægge havets rigdom.

Coop og Thorupstrand Kystfiskerlaug har indgået en samarbejdsaftale, som skal udvikle sig til at blive et af Danmarks største mærker inden for fisk.

Yderligere information:

Micky Bach, Coop, 5221 4120

Hardy Jensen, Thorupstrand, 2962 0224

Log in

Menu