Kutteren HM800 Jammerbugt – KBH

Havnegade 52, København K. (ved inderhavnsbroen)

På kutteren sælges fortrinsvis fersk fisk og skaldyr fra Thorupstrand. Derudover sælges røgvarer – altid røget torsk, og alt efter sæsonen også andre røgvarer såsom røget stenbider og røget torskerogn. Der kan også købes enkle fiskeanretninger og drikkevarer, som kan nydes på dækket

Kontakt båden på: 30 40 33 99

Se dagsmenuer, opdateringer samt stil spørgsmål via bådens Facebookside:

https://www.facebook.com/pages/Fiskekutteren-HM800-Jammerbugt-Thorupstrand-Fisk

Se kontrolrapport på Findsmiley: http://www.findsmiley.dk/672680

JammerbugtProfil-1468

I foråret 2012 overtog Thorupstrand Kystfiskerlaug kutteren for at ombygge den til garnbåd med salgsdisk på dækket og udstillingsrum i forpiken. I København bruges kutteren som Thorupstrandfiskernes formidlingsbåd og flydende fiskebutik. Der sælges primært skånsomt fanget fisk fra Thorupstrands kystlandingsplads.

Kutteren HM800 har været vidt omkring, før den kom til Havnegade. Kutteren er oprindelig bygget i Lemvig i 1975, hvor den fik navnet Tinne Kruse. Kutteren var ejet af brødrene Ejner og Peter Kruse. Tinne blev bygget til at laste 100 tons industrifisk og er et meget stærkt konstrueret skib. Når brødrene passerede en god pilkegrund, var pilkegrejerne klar til at lokke helleflynder og torsk på krogen. Der var tillige garn ombord til en fiskerig skrænt på havbunden. I 1993 blev båden solgt til Hvide Sande og fik navnet Mari-Lott. Fra Hvide Sande fiskede den fortsat industrifisk i Nordsøen med afstikkere til Kattegat og bælterne.

Log in

Menu