Seneste Nyheder

Thorupstrand Kystfiskerlaug indgår partnerskab med Coop

coop 2

Med en vision om at skabe en unik mærkevare inden for frisk fisk, går Coop i partnerskab med Thorupstrand Kystfiskerlaug.

Målet er, at det skal udvikle sig til et fyrtårn blandt Coops leverandører på linie med f.eks. Thise Mejeri.

Thorupstrand er Nordeuropas største kystlandingsplads. I dag bliver fiskerbådene stadig trukket op på stranden og besøgende kan følge aktiviteterne helt tæt på.

Fiskersamfundet i Thorupstrands klitter er en andelsorganiseret landsby i Nordjylland, som i fællesskab vil sikre danskerne bæredygtigt fangede havfriske fisk. Thomas Højrup, formand for Thorupstrand Kystfiskerlaug: ”For Thorupstrand er partnerskabet med Coop en milepæl for arbejdet med at sikre kystlandingspladsen mulighed for lynhurtigt at sende Jammerbugtens velsmagende fisk ud til Coops kunder.”

Kystfiskerlauget består af godt 20 familier, der er gået sammen i et kooperativt selskab. Deres både ligger ikke i havn, men trækkes op på stranden i det nordvestlige Jylland. De opererer med et ekstremt lavt energiforbrug, fordi fiskerlejet et placeret tæt på fiskepladserne på havet.

”Værdierne matcher Coops perfekt, og vi ser derfor stort potentiale i at udvikle samarbejdet, som en del af vores nye madagenda, hvor vi ønsker at fremelske mange nye leverandører og skifte 25 procent af vores sortiment ud med nye, unikke varer,” siger kategorigruppechef Esben Meier, Coop.

Foreløbig er der indgået en samarbejdsaftale, som vil betyde, at de første varer kommer i butikkerne i år. I takt med at der kommer større mængder, skal det udvikle sig til at blive et af Danmarks største mærker inden for fisk.

Yderligere information:
Hardy Jensen, Thorupstrand, 2962 0224
Kategorigruppechef Esben Meier, 5159 2672

Log in

Menu