FIND RUNDT

  •  

     

    VELKOMMEN TIL THORUPSTRAND

    Thorupstrand har været et fiskerleje i over 1000 år, og i de seneste år er stedet også blevet en velbesøgt turistdestination. Fiskerne er stolte over deres fiskeri og vil med glæde vise stedet frem. Men husk at området er en arbejdsplads. Hold afstand, når buldozeren og ophalingsspillet kører.

EN ARBEJDSPLADS

Når de blå havbåde ligger på stranden kan fiskeriet i Thorupstrand ligne et museum. Men tag ikke fejl: Thorupstrand er et aktivt og velfungerende fiskerleje. Som besøgende på landingspladsen – der hvor bådene hives op – skal man huske på, at man står midt på en arbejdsplads. Når bulldozeren eller ophalingsspillet kører, kan det være livsfarligt at komme for tæt på. Wiren kan springe, og slaget fra wiren kan række langt. Hold derfor mindst 10 meters afstand, når spillet eller bulldozeren hiver bådene ud og ind. Når ophalingsspillet og bulldozeren ikke kører, må man gerne gå tæt på bådene og tage fotos.

På fotoet ses det område, hvor bulldozeren kører. Hold afstand, når bulldozeren kører.

PARKERING: Som besøgende i Thorupstrand kan man parkere ved pakhuset eller ved skovlegepladsen, som ligger knap 1 km, inden man når til kysten. Fra parkeringspladsen ved Thorupstrand er det også muligt at køre mod vest ad grusvejen langs klitrækken og parkere ved det flotte udsigtspunkt ’Olsens Harpe’ 1 km længere mod vest ad kysten.

SULTEN OG TØRSTIG?

Helt nede på stranden i den vestlige ende af pakhuset ligger Thorupstrand Fiskehus. Det er både et madhus og en fiskebutik. Du kan både købe simple fiskeretter, fersk fisk og lokale specialiteter. Her finder du udelukkende naturskånsomt fanget fisk.
Ved siden af p-pladsen ligger Haw’Kiosken. Her kan du købe is, grillmad, sandwich mm.
I Vester Thorup finder du Thorupstrand Røgeri. I Vester Thorup finder du Thorupstrand Røgeri. Her kan du både købe skånsomt fanget fersk fisk fra Thorupstrand og anden slags fisk. I butikken kan du både købe varm- og koldrøget fisk.
Det er også muligt at spise sin medbragte madpakke i Haw’Hytten, som ligger 150 meter mod vest fra p-pladsen. I Haw’Hytten er der en lille udstilling med information om fiskeriet, naturen og livet i området. Hytten er åben i dagtimerne hele året.
Skaermbillede-2021-01-26-kl.-14.11.39-1
d6b36955f4f749efb1ccaba0c751d29a

OPLEVELSER I OMRÅDET

Thorupstrand ligger i området Han Herred, hvor du finder nogle af Danmarks smukkeste og største naturområder. Bl.a. de ikoniske parabelklitter og store klitheder. Thorupstrand er omkranset af Vester Thorup Klitplantage, hvor der både er en skovlegeplads og adskillige afmærkede vandreruter udarbejdet af Naturstyrelsen.
7 kilometer vest for Thorupstrand ligger fuglefjeldet Bulbjerg, som med sin magiske limestensknude er et varetegn for området (se foto). Det er muligt at vandre langs kysten hele vejen fra Thorupstrand til Bulbjerg.
I nabobyen Slettestrand øst for Svinkløv ligger ‘Havbådehuset’, som rummer et kystkulturcenter. Centret har normalt åbent for besøgende på hverdage og den første lørdag i måneden. På udvalgte dage er det også muligt at besøge Han Herred Havbådes værft, hvor de blå havbåde i Thorupstrand bliver bygget.
Lokale virksomheder udbyder guidede vandreture, lystfiskerture, vildmarkfrokoster, MBT kurser mm. i området. Se mere her.
www.thorupstrand.dk og www.visitjammerbugten.dk finder du information om seværdigheder, spisesteder og overnatning i området.
LÆS MERE: