Om

VIDEN OM FISKERIET OG LIVET I THORUPSTRAND

Formålet med hjemmesiden er at udbrede viden om det naturskånsomme kystfiskeri i Thorupstrand. Vores håb er, at flere mennesker får mere viden om, hvordan forskellige former for fiskeri påvirker havmiljøet, og hvordan vi kan sikre et bæredygtigt fiskeri for fremtidige generationer.
Hvis vi vil fremme det naturskånsomme fiskeri, er det ikke nok at undersøge, hvilke fangstredskaber, der er mest skånsomme overfor havmiljøet. Man må kigge på den helhed af aktiviteter, som tilsammen gør det muligt at leve som fisker, der fisker naturskånsomt. Hvordan kan fiskerne sælge deres bæredygtige fisk? Hvordan påvirker national og europæisk lovgivning deres fiskerettigheder? Hvordan trives fiskerfamilierne i lokalsamfundet? Hvordan overleveres viden om fiskemetoder og hensyntagen til havet fra generation til generation?
Alt det kan du finde viden om her på siden. God læselyst!

 

THORUPSTRAND FISKERCOMPAGNI

www.thorupstrandfisk.dk drives af selskabet Thorupstrand Fiskercompagni. Selskabet er oprettet af Thorupstrand Kystfiskerlaug med det formål at formidle fælles salg af bæredygtigt og skånsomt fanget fisk fra Jammerbugt/Skagerrak.
Thise Mejeri gav i 2013 sin miljøpris, Rav Åge Prisen, til Thorupstrand Kystfiskerlaug og har siden aktivt bistået Fiskercompagniet med at udvikle nye salgskanaler for lokalt producerede og naturskånsomme produkter.
Er du interesseret i et samarbejde? Kontakt os på nordstrandconsult@altiboxmail.dk

UDPLUK AF INITIATIVER:

Vi har udviklet et varemærke / trademark kaldet Thorupstrand Fisk. Som forbruger kan man være sikker på, at fisk købt med dette varemærke er fanget med naturskånsomme redskaber og er landet i Thorupstrand.

Fiskercompagniet samarbejder med den nordiske seafood koncern Insula Danmark og Amanda Seafood om salget af Thorupstrand Fisk. Se mere her. 

Til det tyske marked har Fiskercompagniet fået certificeret rødspætter fra Thorupstrand som bæredygtig og naturskånsomt fanget af økologi-organisationen Naturland under kategorien ”Wildfisch”. Se mere her.

Thorupstrand fik 2017 Slow Food certificering og blev et Slow Food Presidium. Se mere her.

I København har vi en kutter liggende, som vi forpagter ud. På båden kan man købe frisk og naturskånsomt fanget fisk. Vi bruger også båden som platform for formidlingsaktiviteter. Se mere her. 

Kompagniet samarbejder med Thorupstrand Fiskehus. Vi deler faciliteter i pakhuset og har en fælles interesse i at fremme det naturskånsomme fiskeri fra Thorupstrand. 

I 2021 har vi lanceret et samarbejde med Aarstiderne, så man nu kan få naturskånsomt fanget fisk fra Thorupstrand leveret i måltidskasser helt frisk til døren. 

Fiskercompagniet har tidligere samarbejdet med COOP, hvor Thorupstrand Fisk blev solgt i en række af deres butikker.

Vi har bistået det lokalt forankerede projekt ‘Jammerbugt i Balance’ med viden om salg og afsætningen i processen med at udvikle den statslige mærkningsordning ‘Naturskånsom’. Læs mere om projektet her.     

LÆS MERE: